Forum

Velkommen til Dansk Finnjolle Klubs hjemmeside.

Kommentarfelt er nederst på siden.
Debattér, diskutér, lav aftaler – og skriv pænt!

1.840 responses to “Forum

 1. Hej Finn Joller.

  Jeg har brug for lidt input og håber I vil øse ud af Jeres store erfaring.

  Jeg overvejer kraftigt at lave comeback i klassen, og da jeg næste år er kvalificeret til Masters ville det jo være oplagt at tage springet nu, så der er tid til at finde formen igen.

  Mit budget er i den lavere ende, så kigger på joller ala min gamle 2000 Devoti. Har har fundet en i fin stand alderen taget i betragtning, men den har en relativ stiv HIT mast, og her kommer mit spørgsmål: kan en efterhånden halv slap splejs på 90 kg håndtere en mast med målene 420 aft, og 385 side? Min gamle var 512 aft, 390 side, så der skal hives noget mere i den nye. Hvad er status på byttemarkedet, hvis den er for stor en mundfuld? Var egentlig på jagt efter noget mere tilgivende, men markedet er ikke så stort synes jeg, og båden står som sagt pæn.

  Det er en 1998 model, vejet ind efter de nye regler. Er der nogen forskel på den årgang og min gamle båd?

  Den er også uden vogne af nogen art, så hvad koster en jolle vogn, og kan jeg evt mod behørig honorering låne en jolle vogn + trailer, hvis jer vælger at købe den?

  Jollen står i Holland, NED754, men da jeg stadig arbejder i nabolaget, er køreturen ikke det store problem.

  Skal give svar til sælger snarest, så alle kommentarer og gode råd modtages med tak.

  Sejler hilsner,

  Nikolai Ratzlaff

  • Hej Nicolai
   Godt at høre fra dig igen, og ja det delta mål lyder barsk, så den mast skal sikkert stå en del bagover, hvis du skal hive bommen ned i dækket. Det kan være Jens Kristian kan give dig lidt info.

   Jørgen Lindhartsens 99 Devoti er tilsalg i Hellerup med mulighed for at købe landevejstrailer, og den Pata mast er ikke så stiv. Vi kender også til en 99pata jolle med en fornuftig Hitmast fra 2008 der står i Dragør til 35 K

   Devoti jolle er på 2nd hand siden, så kan du evt sammenligne priser med den jolle du har set i Holland

   Hilsen

   Richard

  • Skulle det ske at du vælger Holland jollen har jeg en landevejs trailer du kan låne.

  • Hej Nicolai, masten er absolut til den stive side. Den kan højst sandsynligt slibes ned til mere brugbare værdier. Otto kan hjælpe her. Vælger du Holland jollen, så køb en jollevogn i Dinghy Racing Center på vej hjem, eller ud. Devoti 98 er ikke forskellig fra 2000, medmindre du havde en af dem med ‘prikkerne’ i formen (kan være de kom senere). Skulle du søge en anden mast, så kan vi nok finde noget du kan bruge. Men ellers, tag kontakt til Richard med de danske både. Der er også en 96’er til salg.
   Hilsen
   Jens Kristian

  • Hjælper gerne til med slibning men det kan være et problem med HIT version 1 fordi unidirectionals ligger inderst.
   Måske en ide at lægge lidt pres på sælgeren som måske kan bytte masten til en mere egnet via DRC.
   Prøv at bede om noget der minder om FA 86-116-86 og max 525. Så kan du bytte sejl med de fleste.

  • Tusind tak for svarene, og de storsindede tilbud om lån af trailer/hjælp til slibning. Jeg har dog besluttet ikke at købe jollen, men leder videre efter noget lidt nyere, og så må vi jo justere budgettet efter det. Håber stadig at kunne stille op til Masters, men der er desværre opstået lidt udfordninger rent arbejdsmæssigt den periode, så min deltagelse er presset som det ser ud nu. Ellers kan jeg evt stille på som deltids official.

   Nikolai

 2. 8 både mødte op til dagens søsport i fin vind fra Øst. Der sejles hver lørdag klokken 9. Indkaldelse via FB.

  • Sædvanligvis velunderrettet kilde oplyser at der var 9 både på fjorden ved Veddelev her i weekenden også. Godt gået.

 3. lad os nu få søndagssejladsen igang fra Dragør
  Det har været lidt sløjt på det sidste
  Husk at vi sejler ud kl 11 hvis vejret tillader det

  Richard

 4. Så er OL programmet 2024 igen stof i landsdækkende avis!
  God helside af Allan Nielsen i Politiken. Bekræfter at alle danske deltagere i counsil stemte finnjollen ud! Det er da beskæmmende at udelukke atleter over 85 kg fra sejlsport OL!

 5. Læs Rasmus Bechs artikel i Dagens Politiken. På side 14 i første sektion! “Grum plan skal stoppe dansk medalje succes”

 6. Hej jeg har en gammel Elvstrøm Finnjolle som godt kunne være den der har reg.nr. 123 Der sidder en aluplaquette i agterrummet hvor der med lidt god vilje godt kunne stå 123 men jeg er i tvivl om dette er det nummer der bruges I Finnjolle registeret.
  Jeg har ikke målerbrev eller andet på jollen. Er der nogen måder at få målerbrev på da jeg godt kunne tænke mig at deltage i Finn Classic stævner med den.
  Mvh. Jesper

  • i så fald er din jolle en Elvstrøm Jolle… Jeg ved ikke om vi har målebrev til den.
   Hilsen
   Jens Kristian

  • Er der en mulighed for at man kan findr ud af om Dansk Finnjolle klub har målerbrevet eller en kopi liggende? Det er ikke noget der haster. Mvh. Jesper

  • Dansk Finnjolleklub har desværre mistet alle målerbreve ældre end nummer 150

   Beklager, men det er blevet ledt overalt

   Richard Berg-Larsen

 7. Hej Stefan

  Jeg er overbevist om at vi nu er en 14-15 stykker, så velkommen til flæskecup. Jeg håber at Kenneth giver en up date på antallet ASAP

  Richard

  • 22 både mine venner, det er s.. godt:-) Jeg tager de sidste Finnjolle stumper med, som vil blive faldbudt til latterlige priser, og langt under hvad jeg i tidernes morgen betalte for det.

 8. Dragør søndag.
  4 Finnjolle sejlere på havene. En sejlede Knarr båd, 2 sejlede Finnfærger og den 4 så på.

  Os der kom på sundet fik nogle fine timer med gode forhold i sandkassen mellem Dagør og Lufthavnen.

  DEN 18

 9. Hej,
  Jag söker ett boat cover till min Finn, var kan jag få tag i ett sådant, kan tänka mig ett nytt eller ett brugt i gott stand.

  Mvh
  Mats

 10. Hej Venner. Fire tilmeldte Flæske Cup 2018. Det er s.. lidt i underkanten. Tilmeldingen lukker en uges tid før stævnestart, der afvikles kun sejlads hvis mere end ti tilmeldte både, da der ellers ikke kan dækkes flæsk, og benzin til følgebåde. Så minimum 6 mere før vi afvikler stævnet i VSK. Tilmelding via: https://vsk.billetexpressen.dk/

  • så lykkedes det at få betalt, hvilket betyder at jeg sparer de 50 kroner til kenneth. Måtte bruge min arbejdscomputer, da min egen computer og min I pad ikke ville tale med modulet, men nu har jeg i hvert fald betalt

   Flæske Cup here we come!!!

   Richard DEN 18

  • Hej, Jag Stefan Sandahl och Peter Overup från Malmö är nu också anmälda. Har inte sett någon deltagarlista. Är vi minst sex båtar nu?
   Hils Stefan,

  • Så sneg vi os lige over 6 både, ja faktisk ramte vi 22 betalte deltagende joller til Flæske Cup 2018. Så pre Christmas grise test er redet:-) Det bliver en fest.

 11. Hej
  Tak for to svar fra vestegnen.
  Ad Jakob. Det kan jeg sende direkte til spørgere!
  Ad Vor flittige formand. Det er et stort belagt forår, med masser af muligheder for sejltræning på bane! Men sandelig også super for sydlændingene, de kan jo tilbringe en måned her i det dejlige forår. Det skal der reklameres for inden så længe på diverse finn -websites!

 12. Hej
  Er der nogen der har set info om Masters 2019?
  Jeg husker ikke at have set datoer for mesterskabet!
  Det er måske publiceret, men hvor? Har hørt fra et par udlændinge der også mangler info. NOR etc!
  Ærbødigst
  Flemming

 13. Hej alle
  Er den en der ligge inde med en brusforviring på hvordan man splejser et finn fald?

 14. Endnu en Finnjolle til Middelfart Sejlklub

  Stort tillykke til Jacob Brasse fra Billund som har købt Finnjolle.

  Efter en prøvetur i FINN DEN 46, hvor Jacob lige skulle teste om fysikken kunne holde, var det bare om at slå til da der var en god Devoti jolle til salg i Dragør.
  Så båden blev hentet i lørdags og allerede dagen efter var der 2 joller på vandet i 4-6 m/s. Allerede fra først tur viste Jakob at han ikke helt havde glemt de gode takter fra den gang han sejlede europajoller for ca. 25 år siden.
  Det viste sig at Jakob´s nye båd var hurtig både op og ned af bakke og at DEN 46 skulle være vågen og ikke bare kunne sejle ”tursejlads” for at kunne følge med.
  Vi er nu oppe på 4 Finner i Middelfart Sejlklub så det går stille og roligt fremad med antallet. Målet er en flåde på minimum 10 finnjoller inden for de næste par år.
  Så hvis der er nogle der har en drøm og interesse om at komme til at sejle en rigtig herrebåd er det bare at kontakte Martin Mikkelsen fra Middelfart Sejlklub på 31669777. Så kan man få en tur ganske gratis og under kyndig vejledning.

 15. Hej alle Finnjolle sejlere
  Vi har god dækning af vores aktiviteter i sejlsportsmedierne, men vi får ikke udnyttet det til at sprede de glade budskaber.
  I det seneste 1/2 år har vi stort set ikke udvidet kredsen af personer, der følger os på f.eks. Facebook. Det kan vi se af de ugentlige statistikker vi modtager fra netop Facebook.
  Der er stort behov for, at I alle sammen begynder at ‘like’, dele og især kommentere de historier vi publicerer på vores egen hjemmeside, på Minbaad.dk, på baadmagasinet.dk og Facebook/Finnjolle. Husk også at sende link over til jeres lokale sejlklubber hjemmesider mm.
  Allerbedst er det, når i skriver kommentarer eller bidrager med små ekstra historier om jeres aktiviteter (f.eks. en aftentræning).
  Det arbejde jeres pressesekretær laver, vil være 10 gange mere værd, når i på en positiv måde bidrager til at skabe glade budskaber.
  Denne info er en service meddelelse, da i nok ikke tænker så meget over det til daglig. Med håb om, at I forstår og bliver lidt mere aktive i at hjælpe os alle.
  Sejlerhilsener
  Pressesekretæren

  • Hej – Her i Veddelev går det fortsat fremad med flere aktive Finn sejlere. Vi er nu rundet 10 joller og det er på kun 1 år. Det er min oplevelse at når tidligere jollesejlere genoplever det at sejle jolle – så kommer der hurtigt lys i øjnene. Da jeg var dreng sejlede jeg optimist og senere som ung OK-jolle – men prøvede min første tur i en Finnjolle sidste forår og jeg var solgt med det samme. Der er næsten gået 50 år siden jeg slap OK-jollen og så i løbet af 10 minutter i en Finnjolle så er man solgt. Jeg er ret sikker på at vi runder 15 Finnjoller i Veddelev i løbet af det næste halve år og det er selvom det er vinter. Hvis dette kan lade sig gøre i Veddelev – hvad kan der så ikke ske i andre klubber hvis der gøres en indsats af nogle ildsjæle? – for jeg tror det er det der skal til. Jeg har været medlem af Veddelev Strands Bådelaug i næste 40 år og jeg kan ikke huske at vi tidligere har haft Finnjoller i klubben.
   Så følg Michaels opfordring til at dele vores gode historier når der er mulighed for det – jo flere vi bliver jo sjovere for alle.
   De bedste sejler hilsener – Frank

 16. Hej.. spørgsmål fra nybegynder på 50 år 94kg.. hvis jeg skal vælge en jolletybe til at sejle for sjov og lære at sejle. Er det så en finn, OK, Europajolle eller noget helt andet jeg skal købe ? Vh Henrik

  • Hej Henrik,

   Både Laser og Finn er bundsolide både, som kan bjerge sig i hårdt vejr. Finnjollen går sjældent i stykker og holder længe så man får meget for pengene på brugtmarkedet. Med din vægt bør du starte med at prøve Finnjollen og det kan du gøre allerede på søndag i Dragør, hvor vi har træf.

  • Jeg købte en gl Finn for 7 år siden. Med en vægt 82 kg.
   Båden kan sejles i meget vind med ringe vægt, har været i <12 m/s og stadig sejle sikkert. Det er selvfølgelig en fordel med lidt flere kg. på siden af dækket eller en god fysiks form :-), 94 kg lyder fint

   Jeg har efterfølgende købt en knap så gl. Finn, fra 2000. Hvor det er mig der forhindre farten og ikke båden. Det er muligt at komme ind og sejle til rimmelig pris, brugte sejl til små priser

   Jeg havde aldrig sejlet jolle før jeg købte en Finn, men har fået fantastisk stor hjælpsomhed af alle Finn sejler samt unikke sejloplevelser. Spørg og du vil blive vejl. i alle detaljer, fra alle niveauer, ingen er for store til at hjælpe og vejlede i Finn klassen.

   Mvh Ole DEN 201

  • Hej Henrik
   Jeg har en jolle fra 96 og meget velholdt af sin alder.
   Med alt tilhørende, landevejstrailer og som agere fint på kapsejladsbanerne
   Mobil 41997668

 17. Aarhus fredag.
  Champagne sejlads på bane Stadion udfor Risskov skov. Sydlig vind 7-12 knob. Vekslende Oscar og Romeo i tre sejladser for hver gruppe. Flotte starter, fantastisk at se fra Pinend rib.
  Det anbefales at se levende billeder på Youtube, DRTV og Finnclass hjemmeside. Robert Deaves drækker foto siden.
  Storslået arrangement, med en herlig stemning!

 18. Så blev det søndag kl 11!
  Fire finnsters var mødt på kajen! Det blev til 2,5 times kryds og læns. Næsten ingen strøm, men små vindspring, så der var udfordringer for alle! Vinden øgede så forskellige set-ups blev prøvet!
  Alle havde en god dag, og fik en iskold pils på molen efter strabadserne.
  Alle vil deltage til DM, det lover godt!
  Msh 18, 77, 80, 201

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s