Hvor svært kan det være?

Finnjollesejlads er både simpelt og kompliceret på samme tid. Og til de som har en mere handlingsorienteret tilgang til sejlsport, og som ikke gider at læse lange artikler er der nu lavet et beslutningsdiagram.

Det er på ingen måde tænkt som den endelige og fuldkomne sandhed, men skal ses som et forsøg på at komme med gode råd om hvad man bør gøre i forskellige situationer. Og helt centralt er at jo flere timer på vandet, jo større glæde og evne til at sejle jollen under alle forhold.

Først, hvilken jolle skal jeg vælge. Nedenfor er en oversigt omkring de mest almindelige producenter og deres modeller/årgange. Det skal her noteres at 1 er dårligt og 3 er bedst, og at der er tale om marginaler, da det er masten og rorsmanden som har størst indflydelse på hvor hurtigt og godt en Finnjolle sejler. Så en jolle som burde være hurtig på læns ved fri pump er ikke en garanti for et godt resultat hvis man ikke kan pumpe eller på andre måder magter/evner at sejle jollen.

Finn1

Når man har en Finnjolle skal de grundlæggende ting på plads:

Læsevejledning: En rombe er en beslutning/spørgsmål, og svarer du nej, så er det lodret ned mens ja er vandret videre til næste punkt.

Finn2

Dette er et punkt som skal overstås så hurtigt som muligt, da vi her er i afdelingen af hygiejnefaktorer. De er rart, ser pænt ud og så heller ikke mere.

Og så skal vi på vandet med jollen.

Finn3

Forslag til forbedringer og ændringer til ovenstående er velkomne, og har du en genvej hvorved ovenstående kan springes over så hører vi gerne!

Vi ses på vandet.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s