Tag det med ro(maskine)

På det seneste har vi som Finnjolle sejlere underkastet os svinetræning en mørk vinterdag i Veddelev, og enkelte er blevet set i Fitness centre for at begrænse forfaldet og øge glæden ved at sejle. Man skal dog huske at der for jollesejlads gælder samme regel som for cykling: det bliver ikke nemmere når du kommer i bedre form, du sejler bare hurtigere.

Jens Boisen Møller lærte os at vi skal gøre det i det omfang det giver mening, sved på panden, og således at det er sjovt. For kun på den måde bliver vi ved med at gøre det.

Leder man længe på internettet kan man finde dette dokument som den engelske sejlerlandshold har fået lavet og som beskriver hvordan man som jollesejler kan/skal træne med en romaskine afhængigt af hvilket olympisk idrætsredskab man benytter sig af. Der er nemlig forskel kan man læse.

Dokumentet kan findes på dette link:

Click to access Concept2_sailing_guide.pdf

Dokumentet beskriver et træningsforløb på 14 uger, så starter man nu er man klar til Masters. Der er forløb til alle niveauer af os ældre mænd og som kan kombineres med lidt løft af sten og træstammer når der svinetrænes eller styrketræning i et center.

Der kræves en pulsmåler for at kunne køre træningen korrekt, og de er ganske krævende at udføre.

Hvordan man finder ud af hvilket program man skal bruge fremgår også af dokumentets afsnit 5 hvor man skal lave den såkaldte O’Neill test (Fuld gas i 4 minutter). Husk at bruge et program som passer til dit niveau, for vi skulle jo alle gerne møde op til sæsonens store oplevelser. Der er også forklaring på hvordan man læser tabellernes hemvisninger.

Bestyrelsen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s