Svensk Mesterskab 2018 – en beretning

7 danske Finnjolle sejlere deltog i weekenden i svensk mesterskab i Finnjolle i Träslövslage lidt syd for Varberg. Vejret var ikke just med arrangørerne da der alle dage var megen vind. Fredag blev sejlerne mødt med vestenvind med 19 m/s som middelvind og 23 m/s i pustene, som aldrig rigtigt kom inden for det sejlbare område når havnen vender mod vest og bølgerne er mindst 2 meter høje. Lørdag var straks bedre og cirka halvdelen af feltet valgte at tage på vandet til første sejlads. Sejladsledelsen valgte at sende feltet i havn da en stor tordenbyge kom kørende, og til starten 2 timer senere var feltet yderligere reduceret.

Det blev til 3 sejladser under svære forhold, hvor der var hængeluft med vindspring og strøm som gav muligheder for at vinde og tabe placeringer på krydset. Alle sejladser blev vundet i overbevisende stil af Bjørn Allanson med franskmanden Laurent Hay på en lige så sikker 2. plads. Danskerne Otto Strandvig, Svend V. Andersen og Jens Kristian Andersen holdt sig stabilt i top 10 i sejladserne, mens yderligere 2 danskere kom på vandet efterhånden som vinden løjede. Det var nogle trætte sejlere som kom i havn efter dagens sejladser, og som den svenske OK jolle klub formand udtalte ved præmieuddelingen: ’ Vi fik kun sejlet 3 sejladser, men brugte lige så meget energi som hvis vi havde sejlet 8’.

Søndag blev der ikke sejlet, da vinden udover at holde sig konstant over 10 m/s også kom direkte ind i havnehullet, så det var umuligt at komme sikkert ud af havnen. Stævnet blev derfor skudt af klokken 12.

Svensk Mesterskab var første mesterskabsstævne for Finnjollerne i August, hvor det torsdag denne uge sejles dansk mesterskab. En unik mulighed for at få 6 dages kapsejlads på 9 dage.

Top 10 ser ud som følger:

Nat SailNO HelmName Club R1 R2 R3 Total Nett
SWE 6 Björn Allansson GKSS 1 1 1 3 3
FRA 75 Laurent Hay 0 2 2 2 6 6
SWE 5 Fredrik Tegnhed KKF / Karlstads Kappseglingsförening 5 4 3 12 12
SWE 59 Lars Edwall Lerkil BS 6 3 4 13 13
DEN 249 Svend Vogt Andersen KDY 7 7 6 20 20
SWE 75 Johan Wijk Sandvikens Segelsällskap (SaSS) 3 10 8 21 21
DEN 246 Jens Kristian Andersen Vallensbæk Sejlklub 9 5 9 23 23
SWE 9 Benjamin Pettersson GKSS 12 6 11 29 29
SWE 61 Micke Nilsson ESK 8 9 12 29 29
SWE 69 Erik Åberg KKF / Karlstads Kappseglingsförening 11 14 7 32 32
SWE 91 Pär Friberg KKF / Karlstads Kappseglingsförening 17 13 5 35 35

Alle resultater kan findes her:

http://it-host.se/sm2008/finn_final.htm

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s