Finnjolle – Startpakke

Selvom Finnjollen er en olympisk jolle, så er der mange almindelige mennesker som sejler jollen, og som tilbyder træning stort set året rundt med venlig konkurrence på alle niveauer.

Finnjollen er solidt bygget, og en jolle holder sig konkurrencedygtig i mindst 20 år selv ved jævnlig brug, hvorfor en ældre båd ikke er en hindring for at gøre sig gældende i det danske felt. På det olympiske niveau sker der for tiden et skifte til en ny model (inden for klassereglerne) hvilket har medført en reduktion i priserne for konkurrencedygtige både. Ligeledes er der meget OL kandidat og næsten kandidat udstyr til salg, som gør at master og sejl kan erhverves til fornuftige priser.

En konkurrencedygtig båd til det danske masters/motionist felt kan fås fra omkring 25.000 kroner og op til 45.000 kroner. Jo flere penge der ofres, jo nyere, men ikke nødvendigvis hurtigere udstyr. Der kan findes brugte både her på hjemmesiden, men bestyrelsen er også bekendt med brugte både som er til salg hvorfor vi anbefaler at man kontakter os via e-mailen eller på Facebook. Vi kan så hjælpe med at sammensætte en pakke som modsvarer økonomi og krav til udstyret.

En generel beskrivelse af Finnjollen og dens enkeltdele kan findes under ’noget om finnjollen’ i menuen.

Herfra kommer denne generelle beskrivelse af de enkelte leverandører:

Skal man have en jolle hvor det ikke er den som vil være begrænsningen i en tid fremover bør man efter pengepung vælge mellem disse producenter:

  • Vanguard, især årgang 78 til 83, var top både indtil Devoti overtog den markedet i starten af 90’erne. En Vanguard vil kræve lidt omsorg for at komme ud og sejle. Der findes beskrivelser på hvad der skal til for at få den frem i feltet på hjemmesiden, ellers kan Jens Kristian kontaktes for detaljerne. En Vanguard har på grund af sin skrogfacon en fordel i let luft og på kryds i krapsø. Skipperen skal dog være frygtløs på læns, da man skal være over båden hele tiden. Dette forhold reduceres med diverse ombygninger. En Vanguard med mast og sejl vil kunne anskaffes fra omkring 10.000.
  • Lemieux bådene er udtænkt af Larry Lemieux. Larry er en top finnjollesejler som inden han begyndte sin egen produktion havde optimeret og bygget adskillige hurtige Vanguarder. Lemieux bådene var de første som blev ’rettet’ ud lige som de moderne Devotier (efter 2000, og indtil Fantasticaen) er det. Med andre ord, meget hurtige både især på læns. En Lemieux kan skaffes fra omkring 25.000 og vil ikke være en begrænsning for at kunne sejle sig til en god placering til et Dansk Mesterskab.
  • Devoti har siden begyndelsen af 90’erne leveret både til verdenseliten og os andre. Der har været forskellige modeller over tid. Startende med en Modificeret Vanguard til egne design senere. En Devoti er bygget solidt og holder til tidens tand. Der kan være revner i samlingen mellem dæk og skrog, men disse er uden betydning og viser bare at båden er bygget til grænsen og har været brugt. Uanset hvilken årgang du vælger får du en konkurrencedygtig båd. De tidlige årgange kan erhverves for omkring 25.000 for skroget, mens nyere skrog går for mellem 40.000 og 55.000. Normalt er ror, bom, jollevogn og presenning inkluderet i disse priser.
  • Pata har lavet Finnjoller i meget lang tid. Startede med at lave Vanguard kopier inden murens fald, og har siden udviklet flere modeller. Minus modellerne er smallere i forskibet end standard udgaven. Seneste udgave er optimeret således at vandlinien er ens når båden krænger over. Bådene er meget velbyggede med en høj finish. En Pata vil ikke være en begrænsning for ens resultater. En stort set ubrugt Pata med sejl og mast kan erhverves for under 60.000. Ældre joller kan anskaffes for omkring 30.000 sejlklare.

På bestyrelsens vegne,

Jens Kristian

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s