Kom og giv din mening til kende

Invitation til uformelt informationsmøde den 5. marts 2016 kl. 12:00 i Vallensbæk Sejlklub, juniorlokalet

Bestyrelsen vil gerne høre medlemmernes mening om årets aktiviteter og prioriteringer, sådan som de foreligger nu. Nedenfor kan du læse en status for planerne.

Vi vil også gerne lægge op til at hverve mindst 1 nyt bestyrelsesmedlem til valg på generalforsamlingen den 20. august. En status på vores nuværende planer vil være et godt udgangspunkt for en konstruktiv dialog og ‘valgkamp’ henover forår og sommer.

 

Stævnekalender

Vi holder fast i nogle, synes vi, gode traditioner:

 • Tidligt weekendstævne i Kastrup
 • Helly Hansen Cup
 • Dragør, i år laver vi dog 1 weekendstævne i stedet for 2 éndagsstævner
 • Undgå sammenfald med svensk og norsk mesterskab
 • Nyklassikeren Århus Festuge (selvom den er tæt på DM)
 • Ingen stævner i pinseugen da mange forventes at deltage i Masters.
 • Invitere udlændinge til DM.

 

DM geografi og tidspunkt

De jævnlige tilkendegivelser omkring tidspunkt (hvilken weekend i august?) og valg af dage (fredag-søndag contra torsdag-lørdag) har ført til følgende ‘strategi’:

 • Når DM afvikles i Københavnsområdet sejler vi fredag-søndag.
 • Når DM afvikles uden for Københavnsområdet sejler vi torsdag-lørdag.

Vi holder fast i august, men i 2016 afholder vi DM adskilt fra sommerferien, da arrangøren har en stærk præference for dette. Så får vi lejlighed til igen at fornemme, hvor kompromisset ligger i forhold til dette senere tidspunkt. Indtrykkene bruges herefter til at beslutte fremtidige datoer.

 

DM sejladskoncept

Sidste år prøvede vi noget radikalt andet. Der var både begejstrede tilhængere og ivrige kritikere af de forskellige nye elementer.

Det er bestyrelsens plan at justere sejladskonceptet, så vi bevarer mest mulig af det der begejstrede, samtidig med at vi korrigerer i forhold til de elementer, der fik mest kritik.

Antal sejladser og sejladsernes target time:

 • Sejladser á ca. 30-35 minutters varighed
 • Max 4 sejladser på dag 1 og max 6 sejladser på dag 2 og 3.
 • Mulighed for medal races: 3 stk uden udskilning, target time 10-12 min.

Medal race giver mening, hvis det kan arrangeres tilskuervenligt og på en sportslig fair bane.

Vi skal i videst mulig udstrækning undgå direkte dømning på banen (undtaget medal race).

Banesystem:

Vi sejler op-ned bane med afvisermærke og bundmærke gate. Muligheden for at bundmærke gate flyttes højt op i banen bevares (længere første kryds og kortere første læns).

 

Aktivering af nyere medlemmer

Der skal gøres en indsats for at aktivere og fastholde de relativt mange nyere medlemmer. For mange af disse er det en udfordring at tro på deres grej, alternativt vælge at foretage de rigtige investeringer i mast, sejl, jolle, … Derfor introducerer vi en føl-og-mentor-klinik hvor nye og nyere sejlere kan tilmelde sig og blive matchet med en mentor. Tanken er, at vi bruger 2 hele dage (1 forår, 1 efterår) på at bytte både, trimme, træne, høre på fælles oplæg, etc.

Jens Kristian og Otto har taget udfordringen op med at udvikle tanken og arrangere sagen (i godt samarbejde med Vallensbæk Sejlklub og os andre).

 

Rekruttere flere sejlere – yngre som lidt ældre

Der har i et par år været et snigende generationsskifte undervejs. Ikke at de helt unge sniger sig frem – det gør de absolut ikke(!) – men flere af vore knap så unge medlemmer deltager ikke længere helt så flittigt af forskellige grunde. Det har desværre nogle gange sænket deltagerantallet til vore stævner i forhold til, hvad vi har været vant til.

Derfor skal vi igen ud og rekruttere sejlere i 30-45 års alderen til de trods alt mange konkurrencedygtige joller, som ligger lidt for passive hist og her i landet.

God og positiv omtale i medier og på sociale platforme af vores aktiviteter vil vi fortsætte/udbygge. Vi skal aktivere de nuværende medlemmer i at sprede budskabet, men også meget gerne få medlemmer til at deltage i at skabe de gode historier.

Junior VM – Silver Cup – sejles i Århus i år. Der er igangsat initiativer til at bidrage til begivenheden, som udlejning af konkurrencedygtige joller, logistik og eventuelt lidt coaching af helt nye sejlere (nogle kommer direkte fra Laser).

Sammen med Århus Sailing, IFA og Dansk Sejlunion undersøger vi mulighederne for, at Silver Cup bliver startskuddet til en talentsatsning frem mod ISAF VM i 2018 i Århus og OL i 2020.

 

Masters aktiviteter

Vi har før undersøgt muligheder for at lave fællestransport til Masters, men den brede interesse har aldrig været der, når det kom til stykket. I 2017 bliver det dog nok virkelighed, hvis vi vil til Barbados. Løsningerne kender vi langt hen ad vejen og bestyrelsen vil gerne sikre rammerne for fællestransport til Barbados, som vi efterfølgende kan genbruge.

 

Andre aktiviteter

Der er flere andre og gode aktiviteter, som i høj grad drives af medlemmerne. Overalt, hvor det giver mening, vil bestyrelsen gerne understøtte de gode initiativer.

Kom og giv din mening tilkende på informationsdagen, så vil vi gøre vores bedste for at styre aktiviteterne derhen, hvor det giver den samlet set bedste løsning.

 

Sejlerhilsener

 

Bestyrelsen

 

4 responses to “Kom og giv din mening til kende

 1. Super initiativ venner, men jeg er “desværre” på ski, så må melde afbud. Mvh. Kenneth

 2. Kan vi bede om en håndsoprækning fra dem som kommer til forårs kick-off den 5. marts?

  På forhånd tak!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s