Masters 2016

Masters 2016 finder allerede sted midt i maj i Torbole, som ligger i den nordlige ende af Gardasøen. Der sejles fra 16.-20. maj og så er det jo godt, at det er under varmere himmelstrøg.

Dem der før har sejlet på denne del af Gardasøen er temmelig begejstrede for forholdene på vand og land. Arrangøren er dygtig og erfaren.

Vindene på søen er termisk drevne. Den mest berømte hedder ORA og blæser fra søen nordpå op ad bjergsiderne fra ca kl 12.30 – 19 hver dag – vel at mærke når solen skinner, hvad den heldigvis plejer at gøre. Om formiddagen kan man også sejle på en nordenvind, der falder fra bjergene ned på søen.
Men mon ikke vi overvejende sejler et par ræs hver eftermiddag i Ora’en.

Et par ting mere om Ora’en og det at sejle i den nordlige del af Gardasøen:

  • Ora’en starter op med en god frisk brise og stabiliserer sig hurtigt på +/- 8 m/s. Det er helt normalt at sejle i 8-10 m/s og under særligt gunstige forhold kommer der også mere vind.
  • Vinden varierer lidt i retning afhængig af hvor du er på banen, men er ellers ganske stabil i retningen. Dog er der flere vindspring midt på søen.
  • Vindstyrken er ikke ens over hele banen. Der er markant mere vind langs kysterne og mindre midt på søen.
  • Derfor er taktikken generelt set at komme hurtigst ind til klippen på både kryds og læns, hvorefter man stagvender/bommer langs med kysten til det passer at komme ud til et banemærke.
  • Udlægning af banen skete for ‘100 hundrede år siden’. Du behøver normalt ikke bruge tid på at holde øje med om mærkerne flyttes. De ligger hvor de plejer fordi vinden altid blæser i samme mønster.

De nævnte sejladsforhold betyder ikke, at det bliver ensformig eller forudsigelig kapsejlads. Men vær forberedt på at være i god fysisk form, øv dine starter og hav en god krydsfart i blæsevejr, så du er blandt de første i din “division”, der når ind til klippen.

Det ser da heller ikke ud til, at de nævnte forhold skræmmer sejlerne væk. Der er på nuværende tidspunkt over 210 præ-tilmeldinger.

Der tages ikke fra dansk side initiativ til en større fælles transport til Garda. Den øvelse venter vi med til 2017, hvor vi skal til Barbados (allerede 2 tilmeldte danskere).

Ønsker du mere information om Masters 2016 i Torbole kan du følge dette link, hvor der også ligger en fin pdf præsentation fra arrangøren:
http://www.finnworldmaster.com/torbole-2016

Du er også velkommen til at kontakte Finnjolleklubbens kontakt i Masters anliggender, Michael Staal/DEN 80, hvis du er i tvivl om Finn Masters er noget for dig.

Billedtekst:
Gardasøen set fra nord med Torbole til venstre i billedet. Til højre i billedet er den lidt større by Riva.

Michael Staal
2791 Dragør
Telefon +45 81 50 33 40

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s