32 sejladser

imga0028

imga0028

DM koncept med mål om 32 afviklede sejladser! Det er aldrig set tidligere at der planlægges med afvikling af hele 32 sejladser på tre dage. Som noget nyt sejles der helt uden fratrækker, så ALLE sejladser tæller! Et DM koncept som ikke er prøvet før!

via Finnjolle.

2 responses to “32 sejladser

 1. 32 sejladser uden fratrækker !!!!!!!!! Det kommer virkelig til at præmiere dem der “gider” kan sejle alle sejladserne. Da jeg hørte om koncepted tænkte jeg mig at lade den første, måske også anden sejlads køre før jeg ville slutte mig til løjerne på vandet. Jeg havde regnet med mindst 3 fratrækkere når der skal sejles så mange sejladser.
  Starterne kommer til at blive alt afgørende, som vi nogen gange har set ved korte tune up sejladser, aftenen før DM. Det bliver nok en udfordring, som jeg tror mange af os nok er lidt nervøse for. Der bliver meget ventetid ved starterne, da vi pga af de korte sejladser helt sikkert får mange omstarter. Rigtig mange vil være fremme i skoene for at få en god position ved topmærket. Vi kan selvfølgelig bede dommerne filme starterne fra begge sider, og så hælde dem ud der “overtræder” i stedet for at lave omstarter, og dem der er hældt ud, skal så have det at vide ved topmærket. det vil sikkert lette trængslen.
  På den anden side skal vi jo prøve noget nyt engang imellem, og 40 både plus på en så kort bane vil helt sikkert give mange “morsomme” situationer.
  DEN 18

  • Hej Richard.
   Altid rart at se indlæg fra dig:-) Det er rigtigt der er lagt op til 32 sejladser uden fratrækker, det skyldes at ved det store antal sejladser vil et antal dårlige DNC/DNF sejladser blive udlignet. Noget andet havde været hvis der havde været få sejladser da ville nogle udgået tælle procentuelt meget. Vedrørende starterne, så vil det blive sådan at første opkryds vil være forholdsvist langt, der hvor der “spares” tid/sømil er på først løber, og andet opkryds, da gaten flyttes markant op I banen, hvorved at omsejlings tiden vil være reduceret. Dette format er lavet for at eliminere den fysiske fordel som nogle har, når der er fri pump, dvs. det split som vil være mellem de førende bade og de efterfølgende vil være mindre, hvorved at alle forventeligt vil få en bedre oplevelse, ligesom at pumpe diskussionen/problematikken gerne skulle, om ikke være løst, så dog betydelig mindre. Tidligere når vi har sejlet på korte baner har gaten ligget på dens “faste” plads, hvorved at første opkryds har været meget kort. Jeg syntes at dit forslag om opslag ved topmærket skal med I SI. Min personlige holdning er at sejlsporten har state stille alt for mange år, der var nogle justeringer tilbage I 1996 da man gik fra trekant baner, til op/ned baner, men udover dette har der ikke været nogle test/udviklinger. Det koncept som vi tester til DM er på INGEN måde tænkt som at skulle være et gennemgående koncept for alle stævner I DK, men måske et forsøg hvor vi sejler nogle forskellige formater, så det ikke er det same år efter år. Ligeledes syntes jeg selv at det er trist at opleve pumpe problematikken har fyldt så meget over de sidste par år, specielt med sigte på at det faktuelt har betydet, på de lange baner at der fra første mærke sker et split på op mod 200 meter, og det er jo aldrig sjovt at blive sejler bagud med flere hundred meter på den første løber. Udover det som sker på vandet, vil der også være aktiviteter som trækker vores sport ind i havene, under nogle forhold som ikke er set tidligere, ligesom at vi også tester et helt nyt finalesejlads koncept, som gerne skulle sikre større gennemskuelighed om vores idræt. Jeg håber meget at du kommer, ligesom at jeg håber at vi i løbet at dagene kan få vendt fordele og ulemper ved den nye måde at sejle på.
   Mvh.
   Kenneth

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s