Utrættelige Jens Kristian

Utrættelige Jens Kristian har solgt sin J/80’er for at hellige sig Finnjollen. Og det må man sige, at han gør. Bevæbnet med hammer og tålmodighed er han i gang med at forvandle en gammel Vanguard til en fartdjævel. Han har sendt denne lille update fra projektet:

Her er et par billeder fra noget som engang var en Finnjolle. Og som forhåbentligt bliver det igen…..

Det ene viser et forrum uden en eneste forstærkning – de var fyldt med vand og sad ikke ordentligt fast i skroget længere.

Anden billede viser foran løjgangen, hvor der var en dobbeltbund som var vanddrukken og hvor alle stringers var skåret over og meget materiale efterladt.

Sidste viser hvor der engang sad en bundblok. Du har gættet det, træ fyldt med vand. Massefylde tæt på bly, og ikke stivhedsgivende.

wp 000059

wp 000059

wp 000058

wp 000058

wp 000060

wp 000060

4 responses to “Utrættelige Jens Kristian

 1. Hej Jens, det ser godt ud. Efter hvad du beskriver kunne der godt være tale om lidt knækspant, men ellers 4.5m eller liljebåden jo rigget med fok og stag på masten. Det skal nok blive en Fin jolle, bare du også gør noget ved fribordet. 😜

  • Der bliver IKKE gjort noget ved fribordet. Den slags ting er kun til for jer andre sejlere. Jeg kan ikke se hvor uskøn et skue jollen er:-)

   Jeg er kommet en del videre, og har nu fået lavet mastefod og lavet sandwich i bunden fra løjgang og frem til mastefoden. Mastefod er det også blevet til.

   Diverse tiltag omkring dobbeltbunden er tænkt til løsning, men endnu kke udført.

 2. Det ser godt ud men efter det annonyme indslag om vægt og svingning, er der så chanse for at dette bliver en Finn Jolle og ikke en hurtig 4,5 meter båd.
  Mvh Mik Mak

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s